16 Mayıs 2014 Cuma

Dua'm : Merhamet

Esselamü aleyküm;

'Ben gittigimde benden iyisi gelsin ey Rabb'im, ben sustugumda benden hayırlısı konussun.' 
-Her Gece Bir Dua / Senai Demirci-



 Sela sesi geliyor hafiften, 'Rabb'im rahmet eylesin tüm giden canlara, aile ve sevdiklerine sabırlar versin insAllah!' diyorum içimden. İçim burkuluyor; bir değil iki değil yüzlerce can giden. 'Soma'daki maden kazasında vefat eden kardeslerimizin ruhuna' diyor hoca. 1 can bu kadar kıymetliyken; böylesine bir kayıbın hesabını nasıl verecegiz?
  Yazılanları, söylenenleri okudukça görüyorum ki; herkes herkesten sikayetçi, aslında herkes kendinden sikayetçi! Herkesin dilinde 'Bu ülkede her is böyle' söylemleri, -bu ülke- dedigimiz kimlerden oluşuyor?
   'Benlik -ben-' öyle öne çıkmıs ki; önceliklerimiz değismis, kendi hatalarımızı görmez olmusuz. Bazı seyler insan canından daha kıymetli hala gelmis!

   Merhamet ya Rabb!
   Kalplerimizi yumusat Rabb'im, senin merhametinin bir parçası bizde olsa böyle kıyıcı olabilir miydik? Yaptığımız islerde önceliklerimiz böyle mi olurdu? Hesabını vermek zor Rabb'im. Bugün Cuma; müjdeliyorsan ya bize: 'Bana dua edin ki; size icabet edeyim.' diye, dua ediyoruz Rabb'im.

   Dua'm; Merhamet Rabb'im!
   Cumamız hayr'olsun.
   Duasız kalmayalım!
17 Receb 1435
Dipnot: Receb-i Şerif devam ediyor, bize düşense nurundan faydalanmak inşAllah.

5 yorum:

adincer dedi ki...

Amin ...

Adsız dedi ki...

amin "Allah’a ve Peygambere itaat edin ki size merhamet edilsin." ÂLİ İMRÂN - 132

Furkan YETEK dedi ki...

İnşaallah bu nurdan faydalanmaya çalışırız, gayret ederiz...Selam ve Dua ile...

Kedisever dedi ki...

Blogunuz öyle hoşuma gitti ki. Google'da kitap tavsiyeleri ararken rastladım ve sanıyorum ki kendimin de blog açma hissini uyandıran sayfa bu sayfa oldu. Çok aceleci bir yorum mu olur bilmem ama hem kim olduğunuzun tanımında hem de okuduğunuz kitaplar, sevdiğiniz yazarlarda kendimden bir şeyler buldum inanır mısınız bloga fotoğrafını yüklediğiniz bir defterin aynısı bende de var kelime defteri olarak kullanıyorum. Böyle hoş bir blogun sahibi olduğunuz için teşekkür ediyorum. Esselam... :)

Delibu! dedi ki...

Kedisever;
Ve aleyküm selam.
Ah ne güzel sözler bunlar!
Öyle mutlu oldum ki, zamanın birinde ben de böyle esinlenerek blog açmıştım :) güzel haller vesselam. Öyleyse hoş geldiniz, eksik olmayınız^^

Dua ile.