9 Aralık 2011 Cuma

Hayatı Ertelermişim, Ama Artık Öyle Değilmiş.


  Evet sınav döneminden bahsediyorum. Aslında sınav dönemi denen şey yok bizim okulda, bütün dönem sınav dönemiydi bu yıla kadar. Bu yıl sınav az, ve hepsi bir arada olunca 1 hafta içine toplanmayı başardılar. Ve benim de nur topu gibi bir sınav dönemim oldu.

  Evet korktum.
  Düzen seven, öyle ki bünyesi bile düzensizliği kaldıramayan (uyku yemek düzeni bozulunca anında başı ağrıyan) bir kişi olarak sınavlara günler öncesinden başlamam gerekirdi. Zira ben hayatında hiç sınav için sabahlama fedakarlığında bulunmayan, düzenli 6 saatlik uykusundan ödün veremeyen biriydim(yine vermedim o ayrı :). Belki de sabahın nurunu kaçırmak istemeyişimdi bunu sebebi. Zira Efendimizin de 'Sabahın erken saatlerinde bereket ve başarı vardır.' müjdesi vardı.


 Bu yüzden günler öncesinden başlardı, hayatı erteleyişler. 

 Arkadaş teklifine 'Hayır gelemem, haftaya sınavım var.'
 Özel ders verdiğim öğrencime 'Gelemeyeceğim, sınavım var.'
 Bazı derslere 'Sana da gelemeyeceğim ders, sınavım var.'
 'Çamaşırları yıkayıp asamam sınavım var.'a kadar gidiyordu bu liste.

 Çünkü çalışmam gereken vakti verimli değerlendiremediğim için, başka şeyler için geçirdiğim vakitler gözüme batıyordu. Ve hayat ertelenmeye alışıyordu sanki.
Ve bunca ertelemeden sonra, tabii hayatım allak bullak oluyordu, psikolojim de.
 -------
 Bu sınav dönemi farklı olmalıydı her şey.
 Yine sıkıldım başta. Derslerin yanında insanların da üstüme geldiğini hissettim. Bir yanım bu dönem çok zor geçecek sanırım derken, diğer yanım 'Hayır, tüm bunlar her zaman yanında olanın sadece O(c.c) olduğunu hatırlaman için bir vesile.' demeyi başardı. Ve bunu dedikçe derdimi sevdim, bunu dedikçe hayatı ertelemeyişin değerini anlamaya başladım. Rabb benin iradem dışında bana lütufta bulunuyordu. Özel dersi ekmedim, derslerimi ekmedim, işlerimi zamanında yapmanın mutluluğuna vardıkça ertelemedim.Tek yapmam gereken biraz daha fazla tefekkür/müş ve sadece O'na iç dökmek.

 'Ve sınavlarım mükemmel geçti.' demeyeceğim tabi (Boğaziçine geldiğimden bu yana bu cümleyi unuttum.) Ama benim için bu dönemin nasıl geçtiği de önemliydi, her anımın hesabını vereceğim düşüncesiyle. 
 Ve sınav saatleri bile istediğim gibiydi sanki, her zaman tam 17.00'de başlatan hocalar, sanki sizin namazlarınız sıkışmasın der gibi (ki hiç böyle bir düşünceleri yok) 17.15 gibi başlayalım dediler. Ve ben Rabb'e bir daha şükrettim.


 Şimdi ise ödevlerim olmasına rağmen bu yorgunluğu atmanın tadına varıyorum.


 Evet buraya kadar sabredebildiyseniz, abartılmış bir sınav dönemi yazısının sonuna geldiniz. Bir dahaki dönemlerde görüşürüz inşAllah :)


 Sevgiyle kalasınız.


10 yorum:

cherryblossom dedi ki...

sonun kadar sabretmek ne kelime keyifle okudum yazini sevgili delibu!.. kendimden cok sey buldum cünkü, önemli bir farkla ki ben sinavlardan önce hep sabahlamayi adet edinmisim :)

ve gercekten her isini vaktinde yapmanin hazzi hakikaten inanilmaz birsey.. hic ertelememek ve her daim sükür ile kalman dilegiyle, sevgiler :)

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

geçmiş olsun..keşke ben de çalışmak için kendimi bu kadar motive edebilsem.erteliyorum işlerimi katılmam gereken yerlere katılmıyorum,yemek yapmıyorum ama kendimi abuk subuk işler yaparken buluyorum :( halbuki işin %90 ını bitirdim.sıkıldım galiba :(

Delibu! dedi ki...

Cherryblossom;
Aa öyle mi? Pek bir sevindim o zaman :) Ortak noktaları paylaşmak güzel şey.
Evet vaktin kıymetini bilmek, vaktin şükrünü yapmak belki de, hayatı ertelememek.
Güzel dualarına da amin!

Güzel şeyler dükkanı;
İşte ben de tam buna üzülüyordum, erteledğim halde birşeyler yapamamaya, ama bazı fedakarlıklar yapmak dışında hayatı tam vaktinde yaşayınca Rabb'im lütfunu gösteriyor, denemelisin :) zorlamak gerekiyor tabi.

Sevgiler..

đerkenαя dedi ki...

Rabbim hayırlı muvaffakiyetler ve kolaylıklar ihsan eylesin inşâallah..

Farkında vardığın şeyler de ne güzel :) Hep farkında olman dileğiyle..

Adsız dedi ki...

Hakkından gel hepsinin Delibu! :D

Delibu! dedi ki...

Derkenar;
Allah razı olsun Derkenar'cım :)
Amin amin hep farkında oluruz, daha fazlasının farkında oluruz inşAllah..

Zedka;
Hadi bakalım inşAllah :)

Zeynebi dedi ki...

Bu hafta bende aynıo durumdaydım.Hatta bugün 6 sınavım vardı kafam Kazlıçeşme içinde miting var sanki:S
Yazı çok güzel olmuş bu arada:))

Delibu! dedi ki...

Zeynebi;
Allah yardımcın olsuuun :) Bende de şimdi ödevlere sıra geldi.
Rabb'im kolaylık versin hepimize inşAllah.

Sevgiler.

Demet / Demetoloji dedi ki...

Ne zamandır sana yazacağım canım, aklıma geldiğinde imkanım elvermiyor, imkanım elverdiğinde aklımdan çıkıyor... Derken ikisini bir araya getirdim :)) Sınav dönemlerini iyi bilirim, öğrenci olmaya sırf bu yüzden dönmek istemem :D Sen atlattın sanıyorum o buhranlı süreci, hadi artık yeni tasarımlarınla gel ;) Ve büyük geçmiş olsun tabii ki :))

Delibu! dedi ki...

Demet;
Ah Demet'cim ne demek, anlamamak mümkün mü seni? :) Ben de hiç kaçırmıyorum yazılarını ama her zaman yorum bırakamıyorum. Değerli vaktini ayırdığın için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Yaani kısmen atlattım sayılır ama ödevler falan derken final dönemi gelecek, tasarımlara 17 Ocak'tan sonra yoğunlaşacağım inşAllah :)

İçten sevgilerimle.