5 Haziran 2013 Çarşamba

Miraç; Ilımlılık - sükunet - huzur

 Miraç gecesinin feyziyle gelecek huzur temennisiyle başlamak istiyorum.
 Yazacağım her bir cümleden 'o taraf mı bu taraf mı' çıkarımı yapılmayacağı ümidimi de ekliyorum.
  Zira artık kendilerini bir 'taraf' olarak görenlerin gözlerinin körlüğü canımı öylesine sıkıyor ki; 'insan' bu kadar mı değersiz diye haykırmak istiyorum. Bir tarafa ait hissetmek samimiyetimi kör edecekse, bir taraf ait olmak istemiyorum; tek isteğim itidal / ılımlılık, ölçülülük!

 Bu günler geçecek, iktidardaki isimler gelecek geçecek, polisler gidecek, ve biz yine 'biz' olarak kalıp bir araya geleceğiz, geriye sadece fütursuzca söylenen sözler, hırpalanan insanlar, kırılan kalpler kalacak, -sa bu kadar basit mi bunca kargaşayı bir taraftan kışkırtan olmak.

 Düşünceye, basirete muhtacız! Yorgun kalplerimizin huzura, dillerimizin sükunete ihtiyacı var. Rabb'in miraç gecesinin feyziyle ülkemize, kalplerimize huzur ve birlik anlayışı getirmesi duasıyla. Düşünebiliyorsak, ve hissedebiliyorsak dualarımızın geri çevrilmeyeceğine ümidimiz tam, şüphesiz O işitendir, görendir.
Huzurlu, dualı, hep birlikte kandiller diliyorum.

“Kulunu bir gece Mescid-i Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya bir kısım ayetlerimizi gösterelim diye götüren o Allah'ın şanı yücedir. Şüphesiz O, işitendir, görendir.”
 (İsra 17/1)

20 yorum:

Adsız dedi ki...

geceniz bereketli olsun.

anlamlı paylaşım
mütebessim kalın:]]

Delibu! dedi ki...

Selimhan Kalkan;
Rabb'im razı olsun!
Tebessüm edebilecek haberler alalım inşAllah hep birlikte.

İçtenlikle.

Tuten dedi ki...

Kandiliniz mübarek olsun; evet insan bu kadar mı önemsiz ve değersiz yazını çok mulak bulmakla bernaer itidal lafının nasıl kullanıldığı ve iktidar tarafından nasıl da içi boşaltığını biliyoruz.

İnsan demişsiniz ya keşke biraz da Allahın ve yüce peygamberimizin sözlerinden örnekler vererek günlerdir direnen hem de hiçbir taşkınlık yapmadan direnen insanlara da 1-2 cümle birşey söyleseydiniz fena olmazdı!

Delibu! dedi ki...

Tutenç;
Sanırım kullandığım kelimeler yanlış anlaşılmama sebep olmuş. İtidal kelimesinin dillere dolandığını unutarak kullanmış olmalıyım, barındırdıklarına güvenerek.

Hiç bir kimseye yazımda özel olarak bir gönderme olmadığı gibi genel bir sakin olalım, sakin olup söylemek istediklerimizi söyleyelim, bunu yapabiliyorsak / yapanlar varsa ne mutlu şeklinde bir yazı olmasını istemiştim.

Fikirlerini kalp kırmadan beyan edenlerin karşısında değilim.

İçtenlikle.

Tuten dedi ki...

İtidal lafı beni kırdı mesela cümle bariz bir biçimde kullanan kesim ve nasıl kullanıldığı ortada. Neyse şu dönemde o kadar çok insanın Allah'ın söylediği gibi gözünün ve gönlünün perdeli olduğunu gördük ki yapılacak birşey yok onlara Allahın da dediği gibi.

Tuten dedi ki...

İtidalı değiştirdiğiniz için kendi adıma teşekkür ederim sevgilerimle Dualarınız kabul olsun

Delibu! dedi ki...

Tutenç;
Niyetimi yansıtmamış o kelime, değiştirmeliydim.
Hep birlikte Aminlerimiz olsun inşAllah!

İçtenlikle.

Adsız dedi ki...

inşAllah

bircanın renkli dünyası dedi ki...

IYI KANDILLER CANIM ..

Deli Anne dedi ki...

bir tatlı huzur almaya geldim Mirac vesilesiyle lakin gene bulanık ortalık... Rabbim hepimize huzur versin.

Adsız dedi ki...

çok güzel bir yazı olmuş bende tam bu hissiyat içindeyim... İnşallah insanların birbirine değer verdiği huzurlu bir ülkeye hep birlikte kavuşuruz...
hayırlı kandiller...

üsvet dedi ki...

iyi kandiller kardeşim..çok güzel bi yandan yaklaşmışsın gerçekten..ki nice ahbaplıkların bittiğine bizzat şahit oldum..halbuki bunlar bitecek ve biz yine yüzyüze bakacağız çok haklısın..

Delibu! dedi ki...

Deli Anne;
Amiin Deli Anne'cim!
Blogum çizisinden çıkmış oldu, ama bu konuda içimi dökmeden edemedim. Huzurumuz var/daim olsun inşAllah.

Jeliboncuk;
İnşAllah diyorum ben de!
Rabb'im razı olsun.

Üsvet;
Rabb'im razı olsuun, işte tam de demek istediğim buydu, ben de gördüyorum öyle şeyler.
İnşAllah hayırlısıyla huzura kavuşuruz.

Sevgiyle.

Unknown dedi ki...

çok naif bi yazı olmuş...aynı naiflikte şunu sadece şunu bilmek isterim;' önyargısız bi şekilde birbirimizi sanal da olsa beğenebildiysek takip edebildiysek hissiyatının arkasına sığınarak nacizane';benim kırmızı saçlarımı da koruyacak mısın birgün zorla örtmek istediklerinde?...o kadar insani ki bu korkum tam da senin bahsettiğin insan noktasında!...sen nasıl sen gibi olmamaya zorlandıysan ya da öyle hissettiysen vakti zamanında...aynısı bana bize olduğunda hangi yakada duracaksın mesele bu... yoksa ortada herşeyin ortasında dokunmadan duracak mısın sadece insaniyet adına benim saçlarım görünmez olurken?...sevgiyle kal...

Delibu! dedi ki...

Valki'cim benim şu an 'taraf' olmak istemeyişim haksızlığa ya da özgürlüğün kısıtlanmasına karşı durmayacağım anlamında bir ortada olma hali değil. Sadece şu an bir taraftan çekiştirip derdini anlatamadan, anlaşılmadan öylece karmaşanın içinde olmama isteği. Kırmızı saçlarını kimsenin zorla örtmesine razı olmam mümkün değil! 'Zorla' olan her şeye karşı olduğum gibi. Böyle bir şey 'insaniyet' adına da olamaz ki.
Bilmiyorum anlatabildim mi hislerimi.

Sevgiyle.

Unknown dedi ki...

tam da buydu duymak istediğim...seni seviyorum...güzel düşünceli insan...

Büşra Bayram dedi ki...

Sinefesto editör ve yazarlığımın üzerine bir kamu yoklaması yapıyorum. www.Sinefesto.com hakkında bir bilginiz var mı? Yoksa da siteye girip, olumlu-olumsuz görüşlerinizi blogunuzda veya özel olarak iletirseniz çok sevinirim. Dilerseniz sitenin sağ üst köşesinden üye olabilir, ilerde hediyelerimize de maruz kalabilirsiniz :)

Teşekkürler.

Ivır Zıvır Ensitüsü. >>hayalmeyal.buschra@gmail.com

hee bir de nerelerdesin ne zamandır :S

Delibu! dedi ki...

Haberim yoktu, bakayım Büşra :)

Biraz uzak kalmak lazım bazen, buralardayım ^^

Sevgiyle.

Adsız dedi ki...

Herkes çok kırılgan ve hassas, ülkemizin hali nedeniyle.
Ama sonunda anla'şabiliyorsak bu da insanlığın şanına yakışandır diye düşünüyorum.
Herkes konuşur ses yükseltirse kimse kimseyi anlayamaz. Herkes susarsa kimse kimseyi duyamaz.
Biri konuşup herkes dinler de hiç adil olmaz.
Ama her kişi diyeceğini deyip dinleyebilirse o zaman saygı ve anlayış olur düşüncesindeyim.

Müslümanlığı perde yapıp 'haksızlar!' diye (hiç dinlemeden) laf edenler de oldu. Çok içerledim. Müslüman sıfatına yakışan o değildi. O sıfata yakışan orta yol du. O sıfata yakışan 'Rabbim, onları cezalandırma, bilselerdi yapmazlardı' diyen peygamberin bir ümmeti olarak önce dua etmek, sonra eğer olay taşkınlığa varıyorsa eğer gerçekten ortada bir savaş varsa, savaşmaktı (eline tüfek alığ demiyorum, olay bağlamında)

Dua ve sevgiyle.
Yazdıkların içimi ferahlattı Eda'cım, çok uzattım, affeyle.

Delibu! dedi ki...

Sadece Huzur;
Estağfirullah canım, güzel bir katkı oldu yazdıkların, her söylediğinde haklısın.
Rabb'im huzur ve anlayış dolu kalpler nasip etsin inşAlah :)

Muhabbetle.