30 Ocak 2012 Pazartesi

Pazar; Bir Terapi Çeşidi Olsa Gerek

  Pazar gezmeyi ne kadar özlediğimi, ve beni nasıl rahatlattığını farkettiren Salı Pazarına teşekkürlerimle :)

  Hafta içi sevgili okulum olduğu için pazara gidemiyorum. Zaten olan pazar özlemimi sevgili Ololi ve Demetoloji'nin pazar postları had safhaya ulaştırınca, pazara gitmek için final arası gün aramaya koyuldum. Ololi'nin Çarşamba pazarı gezisi kumaş için heyecanlandırırken, Demet'in Kadıköy pazarı gezileri düğme, kurdela gibi sevimli şeyler için heyecanladırmıştı.
  Kış mevsimini sevsem de; insanları alışveriş merkezlerine mahkum bırakmasını, pazarlardan mahrum etmesini sevemiyorum. Çarşamba pazarı hayalimi gerçekleştirememem bu sitemimeme sebep. E Çarşamba'ya gidemediysem Kadıköy'e gitmeliydim. Ve mutlu son; gittim! :)

Pazara 'terapi çeşidi' dememe sebeplerim var tabi ki:

* Mesela; orada rangarenk kurdelaları görünce ve -itiraf etmeliyim ki-fiyatlarını duyunca olan heyecanım, ve mutluluğum çok ayrı bir mutluluk.


   Böyle üç tane kurdela 1 TL'ydi. Tuhafiyelerde 1 metresinin fiyatını düşündüm bir an :)


* Orada 'Hangi renk düğme seçsem ki?'den başka sorunun cevabını düşünmüyor olmak terapi olmasına yeter nitelikte sanıyorum.


* Oradaki düzensizliğin düzeni, renklerin karmaşasının güzelliği başka bir sebep.








* İçten, samimi insanların muhabbetleri, ve 'Dur poz vereyim de beni de çek.' deyip poz veren amcalar başlı başına terapi :)




Ve bize kalanların mutluluğu :)



(Bu düğmelerin de 3ü 1 TL'ydi.)

(Yüzüksever'e 3TL'ye yüzük)

Dipnot 1: Pazarda bana eşlik eden, ve sabreden sevgili arkadaşıma teşekkürlerimi sunmalıyım, ve itiraf etmeliyim ki o olmasa pazar fotoğrafım olmayacaktı :) 1,3,8 numaralı fotoğrafların da sahibesi oluyor kendileri.

Dipnot 2: Ben bazı pazarlara nasıl gidileceğini bilmediğimde internete başvuruyorum. Bu sebeple ben de nasıl gittiğimi söyleyeyim dedim; Avrupa yakasından eğer metrobüse yakın bir yerdeyseniz metrobüse biniyorsunuz, Uzunçayır(Söğütlüçeşme'den bir önceki durak) durağında iniyorsunuz. İskeleye yakınsanız vapurla geçip, otobüs duraklarının orada minibüs durakları  var. Orada soruyorsunuz, yine metrobüsün Uzunçayır durağına giden minibüslerle gidebilirsiniz.

Sevgiyle kalasınız.

15 yorum:

♔ByAslı♔ dedi ki...

:) benim de canım pazar çekti izmirde bu kadar çeşit olmuyor pazarlarda ama bizimde bostanlı pazarımız meşhurdur :) ben gidemiyorum maleseff güle güle üretin aldıklarınızı

buğday taneleri dedi ki...

çok özendirici oldu pazara gidesim geldi şimdi!! Ama çok soğuk. Zaten iş çıkışı geçen gün gittim titreye titreye bişeyler bakıyorum. Amca topladınız heralde dedim ki hani diğer katlanmış kıyafetler de vardı onları da bozmak istiyorum anlamında. Amcam da evet soğuk ya toplanıyoduk dedi. Bozuldum ama anlayışla karşıladım akşama kadar soğukta kalıyorlar. Zor tabi.

Adsız dedi ki...

iştahım kabardı :)

Delibu! dedi ki...

ByAslı;
İzmir'e hiç gitmedim, gidersem uğramalı o halde :) Çok teşekkür ediyorum Aslı.

Meral;
Evet ben önceki hafta gitmiştim, havalar daha soğumamıştı. Bu ara çok soğuk, birazcık sabredelim :) Hakikaten çok zor işleri, biz keyfimiz için bile duramıyoruz soğukta, gün boyu Rabb'im yardımcıları olsun.

RenkliHayat;
Soğukta dur azıcık da, havalar açınca sen de gidersin inşAllah :)

Sevgiyle.

hobi mutfağım dedi ki...

Aman o kurdeleler ne kadar çeşitli. İşte istanbul farkı her türlü malzeme bol bol var. Darısı izmirinde başına . Anlatımın ve fotoların çok hoş ve samimi bu soğuk havada içimi ısıttın. Sevgilerimle

Delibu! dedi ki...

Hobi Mutfağım;
Evet İstanbul'u sevmemin bir sebebi de bu sanırım. İzmir'in de pazarları artsın Allah'ııım diye dua edelim o zaman :)
Ve samimiyetimi hissettirmek beni çok mutlu eden şey, teşekkür ediyorum.

İçtenlikle.

Küb'hane dedi ki...

cok hos bir ortam.. orada bulunmak isterdim cidden..
pazar yerleri cok farkli.. evet soguk :) evet bazen cok kalabalik.. belki magzada ki konfor yok.. ama o karisikliklarin arasindan secilen her sey daha bi hos, pazarcilarin o sicak tavirlari o buz gibi ortamda gülümsemeleri isin farkini ortaya koyuyor :) en azindan bi samimiyet var, zorunlu isciler gibi degiller..

yüzük.. yüzükler :) nasil bi hastasiyim bilemezsin.. ve o yüzügü kiskandim ben :) benim koleksiyonuma dahil olmasi gerekti :( yapilir mi bu banaaa...



fotograflar bi sahane.. bayildim..

MaRuL dedi ki...

Bi pazar delisi daha :) Bende pazar pazar gezmeyi seven tek ben varım sanıyordum. Bu arada, çantana bayıldım ;)

Delibu! dedi ki...

Kübra;
Ne güzel betimlemişsin Kübra :)
Yüzüksever olmak güzel şey, daha güzeli senin olur inşAllah :)

Fotoğraflara samimiyet girdi ondandır. Muhabbetle..

Marul;
Pazar sevilir, altı üstüne getirilir bir sürü şey bulunur :) Bir pazarsever daha görmek ne güzel.
İçtenlikle.

ikibocekbircicek dedi ki...

bende o pazara hastayım .. hele daha önceleri kadıköy merkezdeyken daha bi zewkliydi ... postu okuyunca aklıma geldi ordan topladığım kumaşlar :))) ahh bi dikiş öğrensem :D

Delibu! dedi ki...

İkiböcekbircicek;
Ben de çok istiyorum dikiş öğrenmeyi, en yakın zamanda öğreniriz inşAllah :)

Sevgiyle.

neslinin atölyesi dedi ki...

öyle güzel anlatmışsınız ki insanın pazara gidesi geliyor :)

Delibu! dedi ki...

Neslinin atölyesi;
En yakın zamanda gidersiniz inşAllah o zaman :)Ayrıca teşekkür etmeliyim.

TheEdaX dedi ki...

Çok güzelmiş :-)

Delibu! dedi ki...

Öyleymiş :)