18 Şubat 2012 Cumartesi

Hıdır Kişisel Gelişiyor Okudum; Ben de Geliştim.


  Ahmet Şerif İzgören'i sosyal medyadan tanıdım ilk olarak. Bir kaç videosunu izledikten sonra ilk olarak Avucunuzdaki Kelebek'ini okumuştum. Doğal üslubunu ve gerçekçiliğini sevdiğim yazarlardan oldu ikinci kitabını da okuduktan sonra.

 Öncelikle söylemeliyim ki; Hıdır'ın kişisel gelişmesi bildiğimiz kişisel gelişim tekniklerinden değil. İşte ben de bunu sevdim :) Şöyle diyordu Hıdır: 'Son dönemde yüzlerce kişisel gelişim kitabı okudum. Kafayı fazla takınca kötü oldum be Talat ağabey. Sonra baktım çoğu birbirinin aynı. Bir de bizim hayatımızla ve kültürümüzle gram alakası yok.' Talat ağabey de Hıdır'a 'Hiçbir şey üretemiyorsan, al hanımı çocuğu, git Çocuk Esirgeme Yuvalarına; bir şeyler anlat onlara, kitap oku. Senin için en büyük kişisel gelişim orada yanağına konacak bir öpücük.' diyordu.

  Belki de İzgören'in klasik kişisel gelişim tekniklerini, ve bunların motomotluğunu eleştirme dilini sevdim ben. O da belirli şeyler öneriyor tabi ki; Avunuzdaki Kelebek bu anlamda daha bir kişisel gelişim kitabı niteliğindeydi, fakat kendine özgülüğü ve daha doğal bir süreci önermesi kişiye özgüven veriyor.

  Kendine özgü, okurken şaşırtan kitapları seviyorum. Hıdır Kişisel Gelişiyor da ara ara çıkan hikayeler, Ferrarisini Satan Bilge ile paralel bir bağlıntı halinde ilerlemesi gibi özellikleri sayesinde bu kitaplar arasına girdi. Aferin Hıdır :)

  Kitap önermeyi -düşündüklerimi söylemekten öte 'Bunu okumalısın.' demeyi- sevmediğimi söylemiştim daha önce ama  bu kitabı okuyum diyebilirim, zira A. Şerif İzgören'in kitap iade garantisi vaar! :)


Kitaplarla dostluğunuz pekişsin.
Keyifli okumalar..
Kitaplarla kalasınız.

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Merak ettim şimdi ben de. Okuyacağım.

Delibu! dedi ki...

Ehlikeyf;
Keyifli okumalaar :)

Sevgiyle.

Adsız dedi ki...

İzgören'in kitap iade garantisi var ama kesinlikle geri iade olunmayacağına güvenim sonsuz :))

Delibu! dedi ki...

Dejavu;
Bu yüzden iade garantisi olsa gerek :)

hemera-nyks dedi ki...

bende merak ettim :D
-
hemera

Unknown dedi ki...

bende avcunuzdaki kelebek adlı kitabını yeni bitirdim ve sizin gibi çok beğendim. Hıdır'ı okumamıştım ama yazınız hoşuma gitti, bulursam okuyacağım kesilikle, paylaşım için teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

bu yorumdan sonra ben de alacagım inşaallah :)

Delibu! dedi ki...

Hemera;
O zaman iyi okumalar :)

BeyazKitaplık;
Evet gördüm değerlendirmenizi :) Teşekkür ediyorum, keyifli okumalar o halde.

Renkli hayat;
Al bakalıım :) umarım iade etmek istemezsin :)

Sevgiler.

Tazekahve dedi ki...

Aklımıza kazıdık canımcım.Yüreğine sağlık ;)

Zeynep dedi ki...

Delicim, başlık çok güzeldi :))
Evet yazım tarzı hoşuma gitti, daha çok Muzaffer İzgü'ye benzettiğim için güzel geldi :)
İkisinin ifadeleri çok yakın bir-birine.
Kitabın adı korkutmamalı aslında:)

Dilsad dedi ki...

Biz bu kitabı eşimle sesli okuduk...gülmekten yerlere yattık gerçek manasıyla... sonra çok sevdiğimiz arkadaşlarımızda saat gece 3 e kadar güle güle tekrar okuduk...hıdırın hallerı ıçselleştirilince daha bi tatlı ve gerçek ...bu kıtap uzerıne izgörenin nerdeyse bütün kitaplarını aldım ama bunun tadı damağımızda kaldı...