11 Mart 2012 Pazar

Kitaplarla İlişki Durumum

  Şöyle bir itirafta bulunarak başlamalıyım ki; üzülerek söylüyorum kitapseverlerin çoğunun olduğu gibi küçükken çok çok kitap okuyan, kitap okumaya hevesli, dünyadaki meselelerden kaçmak için kendini kitaplara veren biri olmadım/olamadım hiç.

  Bizim ailede kitaplarla ilişkisi iyi olan pek insan yok/tu ne yazık ki, benim kitaplarla arkadaş olmama vesile biri de. Evimizin kitaplığı diye bir şey zaten yoktu da, bir kaç sıkıcı kitaptan başka bir şey de bulamamıştım okumak için. Arkadaşlığımı ilerletmek için biraz da olsa çabalamıştım oysa. Kitaplarla haşır neşir olmak ders çalışmak anlamına geliyordu bizde; öyle ki köye anneannemlere gittiğimde kitap okumaya kalksam, 'Aman Eda ders ders nereye kadar yüzünü görelim.' derlerdi. Suç onlarda değildi ki, hep başka şeylerle meşgul olmuşlar, karın doyurmak için bir sürü çaba verirken kitap okumak da neymiş. Bende de çok çok merak yokmuş demek ki çok üzerine düşmemişim.
  Parmakla sayılabilecek kadar kitap okuyarak liseye geçen ben, cahilliğimin yavaş yavaş farkına varmakla birlikte, hala kitaplara aşık olamamıştım. Düzenli bir rutinim vardı, her gün okurdum, fakat bu her zaman zevkle olmayabiliyordu.

   Velhasılı kelam, ben kitaplara üniversitede aşık oldum. Bu sebeplerdendir ki; artık okuyabildiğim kadar çok kitapla haşır neşir olmaya, tanıyabildiğim kadar çok yazar tanımaya çalışıyorum. Bu sebeplerdendir ki; okuduğum kitapları ödünç alıp okumayı sevmiyorum, kendimin olmasını istiyorum; zira evimde baş köşede vitrin takımı yerine kitaplık olsun, çocuklarım kitapların içinde büyüsün istiyorum. 


   Bu videoyu izleyince aklımda bunlar uçuştu. 
   'Kitaplar en iyi dostlardır.' gibi klişe cümleleri duymaktan çok daha ötesini buldum The Fantastic Flying Books kısa filminde.
  Öyleyseee keyifli seyirleeer :)


 

Dipnot: Sınavlarım yavaş yavaş bas göstermeye başlıyor. Perşembe ilk vizem var, dua isteriiim :)
Hoşça bakın zatınıza.

18 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım :) Sınavlarında basarılar diliyorum :) Allah yar ve yardımcın olsun :) İnşaallah rahat geçer bu dönem :) Kısa film açılmadı ben de youtube dan izledim :) Malesef benim de senden farklı bir aile durumum yok. Fazla kitap aldıgım için kızanlar bile var :( Zaten okumaz bizimkiler. Hatta ailede bir tek ben böyleyim diyebilirim :( Kütüphanemiz desen hiç olmadı. o anlamsız çay takımlarının duracagı yerde kitaplık olsa ne kadar hoş olurdu. belki birilerinin ilgisini çeker de okuma aşkı gelirdi :( Ne varsa kendinde var sanırım :)

Delibu! dedi ki...

Amiiin Rabb'im razı olsun inşAllah :)

Aynı duyguları paylaşıyoruz o halde, ama biz çocuklarımıza kitap aşkı verebiliriz o halde, vermeliyiz inşAllah. Kainatı, asıl kitabımızı anlamak için de bu şart zaten.

Muhabbetle.

Demet / Demetoloji dedi ki...

Öncelikle sınavlarında şimdiden başarılar dilerim sana canım...

Ben o yönden şanslıydım sanırım, kendimi bildim bileli bir kitaplığım vardı ve ortaokul yıllarında aldığım kitaplarım bile şu anki kitaplığımda :)

Ben de öyle kitapları ödünç vermeyi pek sevmem, zaten alıp da vermeyenler filan derken fire verdim bayaa :))

Okumak güzel... Artık eskisi gibi vaktim yok ne yazık ki... Hep birşeylere yetişmeye çalıştığımdan bir durup kitap okuyayım diyemiyorum pek fazla... İşte arada sırada...

Delibu! dedi ki...

Demet'cim
Teşekkür ediyorum :)

Evet gerçekten şanslıymışsın, kitaplığa sahip olmak çok güzel bir şey :)
Ben de çok yakınlarıma ödünç veririm, ödünç almayı da pek sevmem, kitaplara giden paraya hiç acımıyorum çok şükür.

Olsun arada da olsa kitaplarla birlikteliği kaybetmemek güzel şey..

Sevgiyle.

Kardelenin Dünyası dedi ki...

Bloğunda gezinmek o kadar eğlenceli ki :) yani hem eğlenceli hem huzur verici insanın okudukça okuyası geliyo :)) Harika blog sahibelerindensin :)

Delibu! dedi ki...

Ah ben de böyle güzel yorumları okudukça huzur buluyorum :) Pek çok teşekkür ediyorum sevgili Uğur Böceği.

İçtenlikle.

Syhn dedi ki...

ben biizmkileri hiç memnun edemedim mesela.
harçlıklarımla alırdım kitaplarımı annem biriktirmeme kızardı:)
hala daha kitap almama kızar :D
ama okumayı söktüğümden bu yana okumayı seviyorum. önüme ne gelirse :D

Delibu! dedi ki...

Tuhaf haller değil mi :) Olsun bazen böylesi tatlı oluyor.

Her daim sevmem ne hoş!

Sevgiler Seyhan :)

sünter dedi ki...

Öncelikle sinavlarinda Allah´tan zihin acikligi diliyorum.
Heyecan yapmassan zihnin acik olur :)

Kitap konusunda ise ne yazikki genel türk ailesi durumunu yasamissin. Kitap okuma aliskanligi hala yeteri kadar yok bizde. Üstelik en yüce kitabimiz Kuran´in bile ilk emridir. O emri ne yazikki biraz yanlis yada daha dogrusu eksik anlamis bizden öncekiler.
Ben sansliydim o konuda. Annem degil ama babamin günlük hayatinin bir parcasiydi kitap okumak. Bana da gecti tabii. Gerci annem roman okuyacagina dantel ör falan derdi ama:))
Ben kizimi neredeyse mecbur tuttum. Hic baska bir secenegi yoktu. Böylede demokrat bir anneyim:))

Senin sonradan da olsa kitap sevdasina kapilman cok sevindirici. Ilerde cok ama cok faydasini göreceksin. Yillar gecince daha da iyi anlayacaksin. Ve emin ol insani tek gelistiren sey okumak okumak okumak:))
Öpüyorum seni

Delibu! dedi ki...

Sünter Teyzecim;
İnşAllah inşAllah, dualarına amin diyorum :)

Evet ayne öyle, gereken değer verilmiyor kitaplara. Hayatımızı Kuran-ı Kerime göre düzenleyebilsek zaten mükemmel insanlar olacağız, ama tüm dediklerini yapamıyoruz her zaman. Hayatımıza yön vermesi duasıyla.

Ah ne güzel, ne güzel hep okumuş insan olmak. Güzel annesin :)

Bu güzel, ve düşündüren yorumun için teşekkür ediyorum. Böyle yorumların hiç eksik olmasın inşAllah.
Sevgilerimi iletiyorum ben de.

Adsız dedi ki...

Eh, bu benim ilk blogunuza check out! Biz bir grup gönüllü ve bölgesel bir topluluk aynı niş bir marka yeni bir girişim başlatmak. Blogunuz üzerinde çalışmak için bize değerli bilgiler sağladı. Muhteşem bir görev yaptık!

Kübra'nın GÜNLÜĞÜ dedi ki...

canım seni mimledim
gel de mimini al canım
öpüyorum,
hayırlı akşamlar,sevgiler:))

Sinejan dedi ki...

Merhaba, sinavlarinda sana basarilar. Bizde kitap coktu, annem babam okurdu, bende okurdum hemde cok. Artik pek vaktim yok ama cok özlem cekiyorum, bir kitabi bitirmek zaman alabiliyor ama olsun, hic okumamaktan iyidir. Sevgiler...

Delibu! dedi ki...

Merhaba Sinejan,
Teşekkür ediyorum. Ne güzelmiş. Olsun her daim okuduğun bir kitap olması gerek insanın kısa da olsa uzun da olsa. Anne olmak da kolay değil ki :)

Sevgiler.

Unknown dedi ki...

SINAVLARINDA BAŞARILAR KİTAP DOSTLARI :)))

Delibu! dedi ki...

Yağmurun Dünyası;
Teşekkür ediyoruum Kitap Dostu :)

adincer dedi ki...

ahh tatlım kendimi okur gibi oldum, Rabbim bu dostlugunuzu ilerletsin inş. güzel düşüncelerin var. Derslerinde basarılar

Delibu! dedi ki...

Benzemek güzeldir bazen :) İnşAllah inşAllah.

Sevgiyle.