9 Temmuz 2011 Cumartesi

Gel Murat Menteş'le Tanışalım.



Ben yeni tanıştım desem şaşırır mısınız bilemiyorum. Arkadaşımın yoğun tavsiyesi üstüne hemen kitapyurdu.com cuğuma söyledim, iki gün sonra getirdiler :) 

   Farklı mı desem, hoş mu desem, garip mi desem ne desem bilemedim ama sıradan olmayan bir roman okumak istiyorum diyorsanız buyrun 'Dublörün Dilemması'na diyorum ben de. Murat Menteş'ten alıntılara fazlaca rastlıyordum, farklı bir bakış açısının olduğunu sezmiştim ama okuma fırsatım olmamıştı. İyi ki okumuşum diyorum şimdi, bundan sonra hevesle yenilerini de okuma hayalindeyim.
   Şunu da belirtmeliyim ki, çok fazla komedi tarzı okumayı sevmediğim için kitap okurken gülen bir insan değilim. Ama bu kitabı okurken arada sesli güldüm :) Umur Samaz diye bir karakterin varlığı, medyayı eleştirirken kullandığı dil, açtığı eski şeylerin satıldığı dükkandaki insanlara eşyalar hakkında anlattığı abartı hikayeler gülümseten bir kaç ayrıntıydı. Devamını siz bulun..

Bir baksanız pişman olmazsınız diyor ve kaçıyorum.
Gözünüz kitaplardan ayrılmasın :)
Hoşça bakız zatınıza..

9 yorum:

Adsız dedi ki...

ben de çok methini duydum, en kısa sürede alıcamm ;)

Delibu! dedi ki...

Çok fazla şunu okumalısın tarzında cümleler kuran biri değilim ama bu hoştu :)
Sevgiyle.

Unknown dedi ki...

murat menteşi geçen sene okudum diğer kitabıda korkma ben varım mutlaka onuda okumalısınz bazı karakterler o kitapta da devam ediyor, ilk okuduğumda menteş bana türk filmi tadında gelmişti, içinde herşey var entrika, espiri, dram herkezin okumasını şiddetle tavsiye ediyorum. Şahsen 3, kitabı çıksa diye meraklı gözlerle bekleyenlerdenim. Bilginiz varmı bilmiyorum ama murat menteş, onur ünlü gibi yazar ve gazetecilerin bir sitesi var afilli filitanlar adında siteye de mutlaka göz atın orda da kendi yazılarını paylaşıyorlar. Ne çok yazdım yahu :)

Delibu! dedi ki...

Diğer kitabına sıra gelsin diye bekliyorum ben de okumam gereken kitaplarım var, bitirince ödül olarak alacağım kendime :) Tavsiye için teşekkürler. Evet evet Afili Filintalar'ı biliyorum. Ayrıca estağfirullah konuşun/yazın işte ne güzel.
Sevgiyle..

Zeynep dedi ki...

Bende o kadar çok rastlıyorum ki alıntılarına. Hatta bugün kütüphanenin rafından resmen "beni al" der gibi sarkıyordu :))
Hiç okumadım ama okumayı düşünüyorum bakalım ne zaman :)

Delibu! dedi ki...

En yakın zamanda okursun inşallah :)
Sevgiyle..

Nedret dedi ki...

İlk fotoda kitabı baş aşağı tutmuşsun, içinde ters basılmış resimler mi var:)))

Delibu! dedi ki...

O ilk fotoğraftaki kuzenim, komik olsun diye ters tutmuştu :)

Delibu! dedi ki...

O ilk fotoğraftaki kuzenim, komik olsun diye ters tutmuştu :)